Правителството реши да даде допълнителни помещения на областна служба "Изпълнение на наказанията" в Благоевград. Кабинетът предостави на Министерството на правосъдието безвъзмездно право на управление върху част от имот - публична държавна собственост, за нуждите на областната служба в Благоевград.

Така благоевградската "Изпълнение на наказанията" получава два етажа от административна сграда на ул. "Свобода" №1 в града, които са с отпаднала необходимост за ДФ "Земеделие".

Това ще осигури подходящи работни помещения за нуждите на служителите от сектор "Пробация", както и за изграждането на архив. Предвижда се изграждането и на нов арест с подобрени битови условия за арестантите и за работата на служителите от сектор "Арести".

На Българския институт по метрология пък Правителството предостави помещения в административната сграда на бул. "Цар Симеон Велики" №108 в Стара Загора, необходими за осъществяване на дейността на ведомството. До момента помещенията са били в управление на областния управител.

Кърджалийската Професионалната гимназия по облекло и дизайн получава безвъзмездно правото на управление и върху терена, в който са разположени ползваните от гимназията училищни сгради.

С това решение на Министерски съвет се дава възможност за благоустрояване на района и изграждане на спортни съоръжения, които да бъдат финансирани по оперативни програми. И този имот досега имотът е бил в управление на областния управител.