Тази сутрин двама мъже са причакали управителя на болницата д-р Филип Филев при пристигането му от София и са го нападнали в двора на здравното заведение.

Инцидентът е станал в 7.50 часа тази сутрин.

Сигналът е подаден към 8.00 часа в полицията, съобщиха от пресцентъра на МВР. От там допълниха, че мъжът в паркирал колата си, когато е бил нападнат от дваматa непознати.

Лекарят е бит сериозно
Служителите на реда работят по издирването на побойниците.

По информация на botevgrad.com нападателите на д-р Филев са се движили с автомобил - синьо-зелен металик.
От полицията умоляват гражданите, които могат да помогнат с информация, да се обядят на тел. 166.

Д-р Фани Цуракова - PR на болница "Царица Йоанна", където е настанен д-р Филев, съобщи, че приетият лекар има две счупвания - на ключицата и на подбедрицата.

Той има и множество травми по цялото тяло. В момента се изследва за вътрешни травми. Д-р Филов е в съзнание.

Около обяд пострадалият е бил опериран, каза шефът на ИСУЛ доц. Бойко Коруков.
Няма опасност за живота му.

Според Андрей Кехайов причината за побоя може да са апетитите на определени кръгове да приватизират лечебното заведение.
Преди два месеца доктор Филов алармира за подготвяне на приватизация "под масата" на леченото заведение.

Д-р Филев е оглавил болницата преди няколко месеца и по думите на председателя на лекарския съюз Кехайов, той е направил всичко възможно да я стабилизира.

Преди това обаче е имало няколко неуспешни опита лечебницата да бъде обявена в несъстоятелност и приватизирана.

„Управителният съвет на БЛС изразява своето дълбоко възмущение от поредния вандалски акт, в нарушение на всички закони и човешки права", се казва в съобщение до медиите от БЛС.

Случващото се е в резултат и на провежданите системно опити да се дискредитират българските лекари, пише още в него. От съсловната организация на лекарите изразяват надежда, че извършителите на това нагло престъпление няма да останат неразкрити.