Петима души са задържани след скандал и сбиване в Пещера. При инцидента е пострадал и един полицай, съобщиха от полицията в Пазарджик.

След получен сигнал за сбиване пред местен бар, на място незабавно пристигнал дежурен автопатрул с трима полицейски служители. Униформените заварили пред заведението ожесточен скандал и бой между две компании, употребили сериозно количество алкохол и веднага предприели действия, с които да тушират напрежението и прекратят мелето.

Служителите на реда се обадили за подкрепление. При намесата единият от полицаите бил ударен със сгъваема дървена маса в главата и с дървен стол по гърба. Минути по-късно, с помощта на пристигналите допълнително полицейски сили, в ареста били задържани Щ.Б. на 30 години, С.И. на 23 години, Б.М. на 28 години, К.В. на 21 години и Д.Ф. на 27 години, всичките от Пещера.

Срещу първите трима е образувано бързо полицейско производство за хулиганство. Освен това спрямо Щ.Б. и Б.М. ще бъде образувано полицейско производство за нанасяне на телесна повреда на полицейски служител.

Работата по документиране на случая продължава.