Петима души са задържани заради проявена агресия към полицейски служител в Хасково, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Освен задържаните други трима души се издирват от властите.

Работата по случая започнала вчера, 1 август. Униформените се отзовали на сигнал, подаден от 20-годишна жена.
Според сигнала жената била изгонена от палатката, в която живее. Изгонили я нейният съпруг и неговия баща. Двамата също така заплашили младата жена, че ще вземат 2-годишното ѝ дете и че майката ще стане обект на развратни действия.

На място е изпратен екип на полицията, който установил 28-годишен мъж, с който подателя на сигнала живее, и 54-годишния му баща. Когато видели полицаите, двамата мъже започнали да заплашват жената с убийство. Те категорично отказали да върнат детето на майката.

Полицаите направили устно предупреждение към мъжете, в което ги призовали да прекратят противоправното си поведение. Полицаите също така поканили лицата в сградата на Районното управление в Хасково, така че случаят да се изясни.
Лицата категорично отказали. Те започнали да отправят закани и заплахи и спрямо униформените.

В същото време внезапно на мястото пристигнали две леки коли, в които се придвижвали общо 8 души. Без да имат отношение по случая, същите нападнали органите на реда.
Нападателите носели със себе си брадви, сапове и улуци.

Единият от нападателите ударил с юмрук единия полицай в областта на главата.

Тогава се наложило органите на реда да използват огнестрелно оръжие, за да овладеят ситуацията и да не се допуснат последващи посегателства. Полицаят стрелял във въздуха, вследствие на което петима от нападателите се подчинили на заповедите. Петимата са задържани.

Трима от нападателите обаче избягали. Към момента те се укриват от властите и се издирват.

При употребата на огнестрелно оръжие няма пострадали хора, информират от МВР.

Спрямо полицая е нанесена лека телесна повреда. Той е прегледан в Центъра за спешна помощ в Хасково.

По случая е образувано бързо производство под надзора на Районната прокуратура в Хасково.