Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 50-годишен мъж. На К.К. е повдигнато обвинение за взимане на подкуп, съобщават от прокуратурата.

Държавното обвинение посочва, че подсъдимият е приел подкуп от 500 лева, за да наруши служебните си задължения като надзирател в затвора във Варна, и да внесе забранена вещ за лице, лишено от свобода.

Ако бъде признат за виновен К.К. го грози наказание "лишаване от свобода" за срок до осем години и "глоба" в размер до 10 000 лева.

В началото на 2023 година, в зоната с повишена сигурност на затвора в морската столица обвиняемият се сприятелил с 49-годишен мъж, лишен от свобода. Затворника помолил К.К. да му закупи мобилен телефон и да му го внесе в затвора. Той обещал да плати 500 лева за услугата.

Обвиняемият се съгласил и на 21 ноември 2023 година взел сумата от 500 лева от лишения от свобода, за да закупи и внесе в ЗО - Варна забранената вещ. На същата дата надзирателят бил арестуван при акция на ГДНП и ОД на МВР - Варна. В хода на работата по досъдебното производство, с разрешение от Окръжен съд-Варна, били използвани СРС. Банкнотите, дадени като подкуп на длъжностното лице, били белязани предварително.

Предстои делото срещу К.К. да продължи в съда.

Задържаха надзирател за приет подкуп от 500 лева във Варна

Задържаха надзирател за приет подкуп от 500 лева във Варна

С парите длъжностното лице е трябвало да закупи телефон и да го предаде на лишен от свобода