Предаваме на гръцките власти българин с осем ефективни присъди, издирван с Европейска заповед за кражба, съобщиха от съда. Шуменският окръжен съд разреши предаването на гръцките власти на издирвания с европейска заповед за арест Красимир Петков.

58-годишният мъж е съгласен доброволно да бъде предаден на Апелативния съд Тракия. Днес изтече тридневният срок, в който той можеше да оттегли даденото съгласие.

На 8 февруари 2012 г. Красимир Петков заедно със съучастник откраднали оборота от 8 900 евро на магазин в град Александруполис. Освен парите, те откраднали и стоки за 860 евро. След извършване на кражбата той се укрил и е обявен за издирване с европейска заповед за арест.

След получаването й в Окръжната прокуратура в Шумен той беше издирен и задържан на 26 януари 2016 г. за срок до 72 часа.

Роденият във Варна Красимир Петков е изтърпял осем ефективни присъди за различни престъпления в България, като първата си кражба извършил през 1979 г. Очаква се от Върховната касационна прокуратура да уговорят дата за фактическото предаване на Петков на гръцките власти.