Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 41-годишен мъж. На Н.А. е повдигнато обвинение за това, че е склонил непълнолетния си син (16 г), да управлява в пияно състояние лек автомобил, както и да избегне полицейска проверка. Това съобщават от прокуратурата.

На 27 октомври 2024 г. в гр. Пловдив, около 02:00 часа, Н.А. бил на сватбено тържество. Там се намирал и непълнолетният му син. Обвиняемият, който бил пиян склонил 16-годишният си син да управлява автомобила му, за да се приберат. Младежът обаче също бил употребил алкохол.

Полицейски патрул подал светлинен и звуков сигнал за спиране на леката кола, управлявана от непълнолетния неправоспособен водач. Младежът обаче не се подчинил и продължил движението си. Последвало преследване.

По време на гонката 16-годишният водач развил скорост до около 170 км/ч., като на няколко места не спрял и преминал на червен светофар. Лекият автомобил бил спрян на ул. "Х.Г. Павлов" и водачът слязъл от него. Младежът бил тестван за употреба на алкохол. Пробата му се оказала положителна. Дрегерът отчел 1,07 промила.

Н.А., бащата на младежа е задържан за срок до 72 часа. Спрямо непълнолетното момче са отделени материали в друго производство, по което се извършват действия по разследването.

17-годишна влетя с автомобил в подлез във Варна

17-годишна влетя с автомобил в подлез във Варна

Неправоспособната шофьорка е транспортирана в болница