Снощи около 22.20 часа  бил подаден сигнал за възникнал пожар в апартамент на 6-тия етаж в бл. "Некрасов" в Русе.
Веднага към произшествието били изпратени екипи на Първа районна служба за "Пожарна безопасност и спасяване" в Русе, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По време на започналите гасителни действия огнеборците открили труп на жена. По-късно, при изясняване на самоличността й, полицията установила, че това е тялото на 64-годишната стопанка на жилището.
В резултат на пожара било унищожено имущество на значителна стойност - вещи, мебели и са нанесени щети по части от апартамента. Образувано е досъдебно производство.

Трупът бил откаран в Съдебна медицина за аутопсия и установяване на причините довели до смъртта. Според първоначалната информация от Съдебна медицина имало данни за насилствена смърт по трупа на откритата жена. Било установено, че тя е починала преди възникване на пожара.

На местопроизшествието служителите на областната дирекция продължават провеждането на огледи, полицейски и процесуално-следствени действия. Днес полицаите задържали сина на жертвата - 43-годишен мъж. Предстои да бъде установено дали той има съпричастност към смъртта на жената.