С обяснения на единствения обвиняем за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев ще продължи следващото заседание по делото, което съдът отложи за 7 юни. За 8 юни са насрочени пледоариите на защитата и обвинението. Ден по-късно пък - на 9-ти юни, съдът трябва да се произнесе с присъда за 31-годишния Колев, съобщава Дарик.

Пазарджишкият окръжен съд не уважи искането на защитата на обвинения за убийството на сестрите Белнейски Лазар Колев да бъдат разпитани трима експерти, направили изследване на ноктите на момичетата.

Съдът и адвокатите влязоха в спор дали въпросното изследване има характер на експертиза или е съдебна справка, изготвена от УМБАЛ "Александровска".

Адвокат Марин Марковски изрази в залата притеснението си, че има рецидив в укриване на доказателствата по делото от страна на следствието и прокуратурата. Марин Марковски поиска ноктите на сестрите Белнейски да бъдат предоставени на експертите с цел да бъде отстранено подозрението, че има подмяна на доказателства.

В рамките на днешното заседание бяха направени справки и протоколи на всички материали, събрани в 29 тома по делото. Сега предстои да бъдат предявени веществени доказателства-камъни от местността "Грамадите", където телата на децата бяха открити в края на януари 2006-та година, както и нокътните изрезки на сестрите, които специално бяха опаковани в НИКК с цел представянето им в съдебната зала.

Другият адвокат на Лазар Колев, Димитър Марковски ще поиска да бъде призован като свидетел пенсионираният предсрочно полковник Гето Гетов, който през 2006-та година оглавяваше служба "Полиция" към Областната дирекция в Пазарджик.