Пловдивският Окръжен съд ще разгледа делото срещу Иван Главчев - Ванко 1 и малолетния му син Петър, по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито по престъпен начин.

Касае се за недвижим имот от 710 квадратни метра в село Ягодово, заедно с построените двуетажни и едноетажни сгради, за два автомобила, както и за дяловете в две музикални дружества.

Искът е на обща стойност над 96 хил. лв. Очаква се явяването на свидетелка от Швейцария, която според защитата на Главчев е финансирала част от задграничните му пътувания.

Припомняме, заради бизнесдама от Швейцария делото срещу рапъра Ванко 1, образувано от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, не бе завършено.

Според защитата свидетелката Елена Димитрова нямала възможност да се прибере в България по-рано от 17 май.

Припомняме, за проверявания период разходите са приблизително 18 хиляди лева, която надхвърля повече от 3 пъти всичките приходи на Ванко 1.

На 42 хиляди лева пък беше оценен от съдебно техническата експертиза джипът "Мерцедес" на рапъра.

5 хиляди лева според вещото лице пък е стойността на BMW-то на Главчев.

На едно от заседанията баба му Цонка Главчева по делото за конфискация на част от имуществото на Ванко 1, обяви че му е дала 45 хиляди лева, за да си купи автомобил.