Безплатна гимнастика за превенция на остеопорозата ще се провежда всяка събота и неделя до края на годината в шест фитнес клуба в страната.
Тя е разработена от кинезитерапевти и фитнес инструктори, като в рамките на един час желаещите ще имат възможност да правят упражнения за почти всяка мускулна група.

Не е необходимо човек да притежава документ, че страда от остеопороза или има ниска костна плътност, за да се включи в тази гимнастика. Упражненията имат за цел да подобрят кръвообращението и да укрепят мускулите.

Желаещите ще имат възможност да се консултират при фитнес инструкторите и кинезитерапевтите, за това как може да се подобри качеството на костната плътност чрез правилното приемане на храни богати на калций и витамин Д.

В София упражненията ще могат да се правят в два фитнес клуба на - ул. „Янко Сакъзов" и на ул. „Николай Коперник". Два фитнеса има и в Пловдив, като единият е в Медицинския център за рехабилитация и спортна медицина. В Русе упражненията ще се правят на ул. „Борисова" 72, а в Стара Загора - в спортната зала на Военния