Коли на прокуратурата и полицията има пред пред педиатрията "Проф. д-р Иван Митев" в столицата, съобщи БГНЕС.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева отрече пред Нова телевизия информацията към момента да се провеждат каквито и да било действия в детската болница. От МВР нито отрекоха, нито потвърдиха информацията, но по-късно се разбра, че акцията не е свързана нито с педиатрията, нито с Центъра по хигиена, а с Комисията по хазарта, която се помещава на същата улица.  

На 20 януари болницата трябваше да възстанови спешния прием на деца, но към този момент няма официална информация дали интензивното отделение в болницата работи. Функциите му официално бяха поети от спешните отделения на "Пирогов", Национална кардиологична болница и УМБАЛ "Александровска".

Интензивното отделение спря работата си, след като двама анестезиолози подадоха молби за напускане. Основна причина бе създаденото напрежение около болницата след смъртта 3-годишния Александър, който почина, въпреки че е минал през три болници в столицата. Тогава беше поискано временно да бъдат отстранени от работа директорите на три болници - на педиатрията, на "Пирогов" и на "Лозенец". След излизането на окончателния доклад на Изпълнителна агенция Медицински одит, който не установи вина в лекарите и неадекватна медицинска помощ, Любомир Спасов, Асен Балтов, Димитър Русинов се върнаха на работа.

И преди трагичния случай обаче Педиатрията влезе в новините, след като служителите й няколко пъти излиза на протест с искания за увеличение на заплатите, премахване на лимитите в детското здравеопазване, както и даване на национален статут на болницата.