Районна прокуратура - Благоевград, Териториално отделение - Петрич, внесе в съда постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на 56-годишен мъж, пребил баща си. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Обвиняемият живеел в село Гега, община Петрич, в къщата на родителите си. Той не работел, често употребявал с алкохол и проявявал агресия спрямо тях. На 01.09.2023 г., на рождения ден на баща си, М.Г. му нанесъл побой с метален предмет. Прибирайки се вкъщи, майка му станала свидетел на влошеното здравословно състояние на пострадалия и подала сигнал на телефон 112.

М.Г. бе задържан и привлечен към наказателна отговорност за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. По делото е извършена съдебномедицинска експертиза, установила причинените на пострадалия контузия и разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата.

Изготвената съдебнопсихиатричната експертиза установила, че обвиняемият М.Г. страда от разстройство вследствие употреба на алкохол със синдром на зависимост. Препоръчано е принудително лечение на лицето в психиатрично отделение.

Предстои делото да продължи в съда.

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Насилник от Петричко се изправя пред Темида

Той системно пребивал приятелката си и я заплашвал с убийство