От прокуратурата не са водили преговори за споразумение с адвокатите на тримата, обвинени за побой от Столичното Околовръстно шосе, съобщиха от държавното обвинение.

Обвиняемите Христов, Гечев и Близнаков са привлечени към наказателна отговорност както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство, припомнят от обвинението.

Законът не забранява провеждането на процедура по споразумение за този вид деяния. Степента на обществена опасност на двете престъпления - телесна повреда и дръзко хулиганство (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, се казва в съобщението.

То е определено към средния размер и ефективно изтърпяно, поясняват от там. От Софийската районна прокуратура са готови да участват в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение при наказание затвор, допълват от държавното обвинение.