Спрямо Николай Ненчев не са прилагани СРС-та по искане на прокурор, съобщиха от прокуратурата часове след като военният министър в оставка изпрати отворено писмо до медиите и до главния прокурор Сотир Цацаров, в което задава конкретно няколко въпроса дали е бил подслушван.

Ненчев пита Цацаров дали са го подслушвали

Ненчев пита Цацаров дали са го подслушвали

В открито писмо споменава за нисък рейтинг на съда и прокуратурата

"Г-н Ненчев има качество на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийска градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военно-окръжна прокуратура - София. По нито едно от тях спрямо обвиняемия Ненчев не са използвани Специални разузнавателни средства (СРС) по искане на прокуратурата", гласи съобщението на държавното обвинение.

Ненчев притеснен от изтичането на секретна информация

Ненчев притеснен от изтичането на секретна информация

Разбрал, че е подслушван заради някои от обвиненията срещу него

За останалите въпроси, зададени от министър Ненчев - дали, ако е бил подслушван, хората, които са се занимавали с тази дейност имат допуск за класифицирана информация по натовските стандарти, кой е наредил да бъде послушван и дали е гарантирана сигурността на информацията, подопечните на Цацаров препращат министъра да потърси отговор в два закона.

Единият е Наказателно-процесуалния кодекс, другият - Закона за специалните разузнавателни средства, чийто текстове са общодостъпни, уточняват от прокуратурата.