Софийската районна прокуратура се самосезира заради изявлениe на журналиста Атанас Чобанов, че спрямо него е отправена заплаха.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая, като Чобанов ще бъде призован за снемане на обяснения.

Изпратени са писма до МВР, ГДБОП-МВР, ГДНП, СДВР, ДАР, ДАНС и до Служба "Военно разузнаване" с питане дали имат информация за отправена заплаха спрямо журналиста и ако имат такава - какви мерки са предприети за защитата му.

Прокуратурата подчертава, че до момента не е била уведомявана от институциите за отправена заплаха спрямо Чобанов, както би следвало да се направи по закон.

Карадайъ, Пеевски и Цонев сезират ДАНС

Карадайъ, Пеевски и Цонев сезират ДАНС

Заради твърдения на журналиста Атанас Чобанов, че е бил под непосредствена заплаха

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство.

Припомняме, по-рано днес председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и депутатите Йордан Цонев и Делян Пеевски обявиха, че ще сезират ДАНС. Те настояха за проверка на твърдения на журналиста, че е бил под непосредствена заплаха, за която той, по негови думи, е бил предупреден от официално лице на чуждо правителство.