Районната прокуратура във Варна се самосезира след като в медиите се появиха материали за агресията на медицинската сестра в детската градина "Морска звездица", съобщиха от държавното обвинение.

Все още няма повдигнато обвинение на служителката в градината в морската столица, но действията й се разследват и в най-скоро време ще има решение дали да бъде подведена под отговорност, дали ще има заведено дело срещу нея или ще се размине само с дисциплинарни санкции.

След публикации в медиите стана ясно, че медицинската сестра в "Морска звездица" във Варна се е държала грубо с едно от децата. Според подозренията на родители, това не е единичен случай.

От прокуратурата съобщиха, че ще разпитват служители и родители, за да се разплете случая. На този етап е известно само, че майка е успяла да запише със скрита камера как детето й е било малтретирано и обиждано от медицинската сестра "Морска звездица". Ако се докаже вината на служителката, тя ще бъде изправена пред съда, където ще отговаря за престъпление от общ характер.

Случаят във Варна стана известен след публикация във фейсбук на майката на малтретирано дете. Заради съмненията си, че 2-годишното й момиченце е било "наказвано" по груб начин, Кремена Гинкова е сложила скрито записващо устройство в една от играчките на детето си и така е станала свидетел на фрапиращото отношение. На записа по-късно е видяла и чула как момиченцето й е наричано "говедо" и е било удряно през лицето.

Всичко е започнало с това, че детето рязко е променило поведението си през последните дни, престанала е да говори и постоянно е плачела, когато идвало време да ходи в детската градина. Това е навело на съмнение майката и се наложило да използва скритата камера, за да заснеме потресаващото поведение на служителката.