Окръжната прокуратура в Добрич поиска от съда 60 дни арест спрямо Желяз Андреев, издирван със заповед за арест от САЩ за измама и експорт на стоки без лиценз.

В добричката окръжната прокуратура е постъпило постановление на прокурор от Върховна касационна прокуратура за временното задържане под стража на българския гражданин. То е било издадено във връзка с получена молба от компетентните американски власти с цел последваща екстрадиция в САЩ.

Припомняме, 29-годишният българин е издирван със заповед за арест, издадена от Областния съд на Южен окръг на Флорида, САЩ. Спрямо Желяз Андреев са повдигнати 2 обвинения - за измама към държавата и експорт на стоки без лиценз. 

Арестуваха българин от кол център за продажба на авиочасти на сирийски терористи

Арестуваха българин от кол център за продажба на авиочасти на сирийски терористи

Служителите не знаели, че трябва да спазват американското законодателство

Към момента лицето е задържано за срок от 72 часа. Внесеното искане за 60-дневен арест спрямо него е на основание договора за екстрадиция между правителството на Република България и правителството на САЩ.

В момента се чакат материалите по преписката срещу българския гражданин.

В контекста на българското законодателство престъпленията, в които мъжът е обвинен, отговарят на измама и контрабанда. Те са наказуеми и по законите на САЩ с лишаване от свобода за максимален срок от 20 години.

САЩ искат екстрадирането на българин

САЩ искат екстрадирането на българин

Нашенецът търгувал със Сирия