Софийската апелативна прокуратура протестира оправдателната присъда на Марк Стайков, който е син на съдята от съдията от Върховния касационен съд Евгени Стайков. 27-годишният Марк е съден за отглеждане и държане на наркотици и нападение на полицейски служители.

Състав на Софийски апелативен съд като втора инстанция оправда подсъдимия Марк Стайков, осъден в Смолян за извършени от него престъпления през февруари 2015 г. Стайков беше обвинен в незаконно отглеждане и държане на наркотични вещества и причиняване на телесни повреди на полицаи при изпълнение на службата му.

Условна присъда за магистратски син, хапал полицаи и крил наркотик

Условна присъда за магистратски син, хапал полицаи и крил наркотик

Марк Стайков трябва да плати глоба

Задържането му е станало на 12 февруари 2015 г. от апартамента, в който той живеел в столичния квартал "Младост 4".

При проверка в дома му, Стайков оказал съпротива и нанесъл леки телесни повреди на двама от униформените. Той първо ударил два пъти в лицето единия полицаи, а след това, когато се опитали да го задържат - започнал да нанася още удари и ухапал по ръката другия полицаи.

След внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в Смолян през 2016 г. е започнало съдебното производство срещу мъжа. Тогава Марк Стайков е осъден за отглеждане на марихуана в саксии, скрити в гардероб в апартамента, в който живеел в столичния квартал "Младост". Освен това той държал марихуана, амфетамин и екстази.

Магистратски син отива на съд - ударил и ухапал полицаи

Магистратски син отива на съд - ударил и ухапал полицаи

Марк Стайков, син на съдията от ВКС Евгени Стайков, отглеждал и марихуана

Той е бил съден и за причинена лека телесна повреда на двамата полицаи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към 7 РУ-София по време на изпълняваните от тях служебни задължения.

Съдът в Смолян е признал Стайков за виновен. Тогава мъжът е получил общо наказание от две години "лишаване от свобода" с четиригодишен изпитателен срок и 5 хил. лв. глоба. На втора инстанция обаче Софийският апелативен съд оправда Стайков.

Апелативна прокуратура - София ще внесе протест срещу оправдателната присъда пред Върховния касационен съд в законоустановения срок.