Прокуратурата в Асеновград разследва масово сбиване, започнало от язовира "40-те извора" и пренесено в центъра на Асеновград и край болницата в града. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, съобщиха от държавното обвинение.

На 26 юни 2017 г. е възникнал конфликт между две групи в района на язовир "40-те извора" край Асеновград. Той е прераснал в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са четирима, откарани в болница за преглед.

До момента са били извършени общо три огледа на местопроизшествието, при които са иззети веществени доказателства - брадва, лопата, дървени летви и други, разпитани са в качеството на свидетели множество лица.

На 26 юни 2017 г. със заповеди по Закона за МВР за срок от 24 часа са били задържани общо осем лица. Спрямо тях предстои да бъдат повдигнати обвинения за извършени престъпления - за хулиганство с особена дързост и цинизъм и да бъдат задържани за 72 часа.

Към момента продължава интензивното извършване на процесуално-следствени действия - разпит на нови свидетели, извършване на разпознавания, огледи на веществени доказателства и назначаване на медицински експертизи за установяване на телесни повреди.