Прокуратурата разследва смъртта на Горан Горанов в затвора в град Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

Извършен е оглед на спалното помещение на Горанов, както и огледи на други помещения в затвора, включително и отоплителната техника - централа, разпространителни станции.
Извършен е оглед и на радиатора, който се намира в спалното помещение, където Горанов е бил открит. Извършват се разпити на свидетели. Назначена е и е извършена аутопсия на тялото на Горан Горанов.

Припомняме, на 25 март 2017 година Горан Горанов почина в килията си в затвора. Причините за неговата смърт не са ясни, макар че първоначално категорично се отрече версията Горанов да е предозирал с наркотици зад решетките.

Припомняме, че Горан излежаваше присъда от 2 години и 6 месеца за нападение над надзирател. Бившият борец и бодигард през 2016 г. нахлу въоръжен в интернет клуб, вися дрогиран от външното тяло на климатик в ж. к. "Меден рудник", вся масова психоза в ж. к. "Възраждане" с кръстове, които редеше под прозорците на бургазлии, а през март 2016 година наби и двама католически свещеници в Бургас. После, вече в затвора пък, нападна и надзиратели.

От прокуратурата напомнят, че се провежда разследване на всяка настъпила човешка смърт при неизяснени обстоятелства, за да бъдат установени коректните причини за настъпването й.