Военно-окръжната прокуратура се е самосезирала по повод информацията за развитите болтовете от задната гума на автомобила на НСО, който превозва шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Това обяви пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров. Обвинител номер 1 се срещна с президента Румен Радев, за да обсъдят темата за съдебната реформа.

Започнала е проверка, като от 12:00 ч. военните прокурори снемат обяснения лично от ген. Антонов, от съответните ръководители на сектори и шофьора на Лозан Панов. Изземват се данни за автомобила и техническото му състояние. Ще бъде назначена и техническа експертиза.

"По нареждане на президента се извършва проверка на НСО. По мое разпореждане и след сезиране от пресата Военна прокуратура също извършва проверка", каза Цацаров.

"Мен не ме е страх", заяви Цацаров. По думите му, за да кажеш "не" на страха, трябва да ти е ясно, че в тази професия място за страха няма.

От НСО не са сезирали прокуратурата, а според Цацаров е следвало незабавно да уведомят компетентните органи - не само прокуратурата, а и президента.

"Нека не предопределям резултатите от проверката", каза Цацаров.

Той пое ангажимент за това резултатите от проверката да бъдат публични.