Районна прокуратура-Пловдив разпореди проверка в Комплексния онкологичен център в града, съобщават от държавното обвинение.

До проверката се стигнало, след като прокуратурата се самосезирала по материали в медиите относно незаконни медицински практики - сгрешени диагнози, ненужни операции на пациенти и други в центъра.

Припомняме, че пациенти разкриха пред "Господари на ефира" стряскащи истории за това как са лекувани. В общинското заведение се диагностицират и лекуват болни от цяла Южна България. От общинската администрация твърдят, че при тях не са постъпвали жалби на пациенти срещу дейността на медиците в онкодиспансера.

Медицински одит вече започна проверка.

От прокуратурата допълват, че по повод сигналите незабавно е разпоредена проверка за причиняване на тежка или средна телесна повреда другиму поради незнание или немарливо изпълнение на задълженията.

От прокуратурата ще изискат в най-кратки срокове данните от медицинския одит на здравното министерство, както и всички материали от телевизионни предавания и публикации в медии за пострадали лица.

От държавното обвинение уверяват, че проверката ще приключи в най-кратки срокове.