С постановление на Районна прокуратура - Габрово, днес три лица са задържане за срок от 72 часа, във връзка с нанесен побой на служител в магазин в Габрово.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми 21-годишният Н.М., 20-годишният Й.А. и 30-годишният П.А. за това, че на 7 април в Габрово, в магазин "2+2" на ул."Николаевска", действайки в съучастие като извършители, чрез нанасяне на побой, изразяващ се в нанасяне на множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, причинил на В. И. от Габрово, в качеството му длъжностно лице при изпълнение на службата му (продавач-консултант в магазина), лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Габрово осъмна с полицейска охрана

Габрово осъмна с полицейска охрана

Заради снощните размирици…

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, тъй като са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление, след като са осъждани за други престъпления /Н.М. е осъждан за извършено престъпление по чл.198 от НК, Й.А. е осъждан за извършено престъпление по чл.346 от НК, П.А., е осъждан за извършено престъпление по чл.195 от НК/, Районна прокуратура -Габрово ще направи искане пред РС - Габрово за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на трите лица.

Действията по разследването продължават под ръководството на прокуратурата.

Каракачанов събира МВР в МС заради размириците в Габрово

Каракачанов събира МВР в МС заради размириците в Габрово

Иска да се обсъди превенция спрямо хората, които обитават незаконни къщи