Мъж е прострелян тази сутрин в Стара Загора. Това потвърдиха за News.bg от полицията в града. Сигналът е постъпил минути след 9.30 часа.

Мъжът е прострелян в транспортна фирма. Офисът й се намира на изхода за Казанлък.

Пострадалият е откаран в болница, като състоянието му е тежко. На този етап от полицията не разполагат с повече подробности, тъй като тече разследване.

Кореспондентът на БГНЕС допълва, че простреляният е бизнесмен

От разпространеното по-късно до медиите съобщение на пресцентъра на МВР става ясно, че стрелецът е бил задържан на място. Той е 65-годишен старозагорец. От мястото на инцидента е бил иззет пистолет.

Транспортната фирма се намира на ул. „Хан Аспарух” в областния град.

В полицията е образувано досъдебно производство за извършен опит за убийство. За инцидента е съобщено и на Окръжната прокуратура-Стара Загора.

По-рано се съобщаваше, че стрелецът се издирва, като входовете и изходите на съседните градове са блокирани.

По информация на „24 часа” става въпрос за Христо Александров Чолаков, 46-годишен от Стара Загора.

Офисът, в който е прострелян мъжът, е на транспортна фирма ЕТ „Пеньо Пейков”. Тя се намира до клон на бензиностанция. Каква е връзката на простреляния с фирмата все още не било ясно.

Състоянието на пострадалия е критично, тъй като според различни източници бил прострелян с 4 или 6 куршума.

Кореспондентката на БНР допълва, че простреляният е с прякор Магарето

Зам.-директорът на старозагорската университетска болница Живко Желязков обясни, че простреляният мъж има 4-5 входни и отходни отверстия от куршуми.

Той е бил в шок и затова се е наложило да бъде интубиран и поставен на командно дишане.

Има опасност за живота на пострадалия. Той е настанен в реанимация на гръдна хирургия, като предстои да се реши дали и кога да бъде опериран.

Задържаният е собственик на фирмата за автобусни превози. Пеньо Пейков е заподозрян за извършеното престъпление. Той е задържан за 24 часа, но все още не е разпитан.

Шефът на старозагорската полиция Николай Киров обясни, че Пейков и Александров са имали лични отношения, преди бизнес партньорството.

По непотвърдена информация Александров е снабдявал с горива фирмата на Пейков.

Пострадалият бил известен на полицията.