В главата е прострелян съпругът на председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева - 47-годишният Манол Велев.

Инцидентът е станал около 11 часа на столичната улица Мизия №1, в кооперацията където от 15 години насам се намира офисът на Велев.
Сигналът до Бърза помощ е подаден в 10.55.

Според съседи са чути три изстрела.
Простреляният е откаран в Пирогов от линейка, а не както първоначално бе посочено - от личния му шофьор.

Стрелецът най-вероятно е бил сам и е причакал Велев във входа на кооперацията, като куршумите за застигнали бизнесменът на излизане от офиса му.
За момента не е ясно с какво убиецът е напуснал мястото на стрелбата.

Хора от кооперацията разказват, че Велев никога не се е движел с охрана.

Почти цялата улица "Мизия" бе отцепена от органите на реда, докато се извършваше оглед на местопрестъплението.

Временно изпълняващият длъжността директор на Пирогов Владислав Христов съобщи, че Велев е прострелян само с един куршум, който е попаднал в главата му, образувайки голям хематом и кръвоизлив.

В ранния следобед
министър Петков и ръководството на МВР се събраха на съвещание при премиера Станишев. То продължи малко повече от час, след което министърът и шефът на НС "Полиция" гл. комисар Валентин Петров си тръгнаха от задния вход на МС - без да направят коментира пред чакащите ги журналисти.

След като операцията на Манол Велев приключи, стана ясно, че той е в много тежко състояние, макар че куршумът е изваден от главата му.

Настанен е в централната реанимация на "Пирогов" в кома, съобщи доц. Владислав Христов, цитиран от БНР.
Велев е бил опериран от неврохирурга Димитър Габровски.
Издържал е операцията, но борбата за живота му тепърва започва.
В такива моменти, шансове за оцеляване не се изчисляват, коментира доц. Христов.

От своя страна хирургът, извършил операцията, заяви, че тя е била най-тежката в кариерата му. 

Според очевидец, работещ в кооперацията, намираща се срещу мястото, където е станала престрелката, шумът от изстрелите се е чул около 11 часа.

Мъжът е изтичал на мястото и намерил там тялото на простреляния, което е било на площадката пред входната врата на офиса на Велев.
Той е бил в съзнание, но не е могъл да говори.

Млада жена с малко дете, твърди, че е видяла стрелеца, но след инцидента е била прекалено уплашена и е отказала да даде по-подробна информация за стрелбата.

Във връзка със стрелбата полицията издирва среден на ръст мъж, който по описание на свидетели е бил облечен със зелена риза и е носел зелена шапка.
За сега не е известен друг факт, освен че стрелецът носел чанта, в която прибрал пистолета и побягнал в посока "Военна академия".