Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Бургас е започнала вътрешна проверка срещу полицейски служител, след като жена е написала в социалните мрежи, че той е ударил два шамара без причина на сина й, докато той участвал в акция по разчистването на паднали клони в градинка.

Майката - Ралица Русева, е внесла и жалба в бургаската полиция срещу полицая, съобщи БНР. Според жената служителят на реда си помислил, че седмокласници, събирали паднали клони, са наранили сина му, и започнал да им удря шамари. Сред пострадалите деца бил синът на Ралица Русева, който попитал майка си как така полицаят, който трябва да пази хората, бие децата.

Врачанската прокуратура проверява дали полицаи са били мъж в Козлодуй

Врачанската прокуратура проверява дали полицаи са били мъж в Козлодуй

В МВР в Козлодуй е образувано друго досъдебно производство

Ако бъде доказана вината на полицая, той може да получи дисциплинарно наказание, заяви директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов, цитиран от националното радио.

"Незабавно разпоредих извършване на проверка от служителите на Областната дирекция. Доколкото имам първоначална информация, става въпрос за ударен шамар или шамари от страна на полицейски служител на едно от децата по повод пострадало негово дете. Точната фактическа обстановка много бързо ще се изясни, в рамките на няколко дни, след като служителите се срещнат с потърпевшите, има и установени вече свидетели. И на база проверката ще се вземе отношение към служителя на МВР", обясни той.