Извършва се дисциплинарна проверка спрямо прокурор по разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура-Кърджали. Проверката е назначена спрямо Ч. Чавдаров, заместник административен ръководител на Районна прокуратура - Кърджали.

На сутринта на 13 март 2017 година, при проверка по сигнал служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) - Кърджали установяват, че прокурорът Чавдаров превозвал в лекия си автомобил близо 40 риба, оплетена в 50 метра хрилна мрежа.

При проверката се установява, че автомобилът не е специализирано транспортно средство по реда на чл. 246 от Закона за ветеринарно медицинската дейност/ЗВД/, както и че рибата е била без декларация за произход.

Рибата и мрежата са били иззети, а на Ч. Чавдаров е съставен Акт за установяване на административно нарушение. След приключване на проверката и в зависимост от резултата ѝ материалите ще бъдат изпратени на прокурорската колегия във ВСС като орган, който единствен може да налага дисциплинарни наказания на административните ръководители и техни заместници.