Здравният министър Кирил Ананиев е разпоредил проверка във връзка с починало 3-годишно дете. В кулоарите на НС той изрази съболезнования на родителите.

Назначил съм незабавна проверка в трите болници, през които детето е минало, отсече министърът. До сряда трябва да му бъде докладвано. Ананиев обеща наказания ,ако се установят нарушения.

Първоначално детето е постъпило в детска педиатрия. От там е изпратено в болница "Лозенец", от там е изписано за домашно лечение. Впоследствие състоянието му се е влошило и детето е починало в "Пирогов". 

Инфекция вероятно причинила смъртта на 3-годишното дете от София

Инфекция вероятно причинила смъртта на 3-годишното дете от София

Детето било откарано в болница заради обрив

От "Пирогов" поясниха за news.bg, че детето е постъпило при тях в изключително тежко общо състояние. Все още обаче няма яснота кога точно е било прието и какви са били причините за тежкото му състояние. 

От здравното министерство съобщиха, че болниците, които ще се провевярват са "Проф. Иван Митев", "Лозенец" и "Пирогов".

В кулоарите на парламента здравният министър Кирил Ананиев посочи още, че трябва да се запознае с мотивите за предложението на БЛС децата да плащат един лев потребителска такса за посещение при лекар.

За болничните - министърът също иска да види аргументите. При всички случаи се вижда, ще има определено напрежение и няма единно становище по този въпрос, подчерта Ананиев.