Костадин Тасев, обвинен в сексуално насилие над 3-годишния си син Сашко, не дава израз на емоции и е неспособен да обича. Това стана ясно от новата тройна съдебно-психологическа и психиатрична експертиза, представена от експерти от Ловеч по време на днешното заседание.

Припомняме, Костадин Тасев е обвинен, че в периода 30.04.2009 г.-15.02.2010 г. е блудствал с малолетното си дете, в резултат на което му е причинил тежка телесна повреда - разкъсвания в дълбочина на стената на дебелото черво и пикочния мехур, довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

Според обвинителния акт, на този ден бащата Костадин е проникнал с пръст в ануса на сина си. Това е разкъсало в дълбочина стената на дебелото черво и пикочния мехур, което пък е довело до постоянно общо разстройство на здравето и опасност за живота на детето.

Независимата психологична експертиза установила, че Тасев не е способен на трайни емоционални взаимоотношения, както и че трудно общува с жената, с която живее на семейни начала. Според специалистите Ирина Иванова и Тотю Нушков Тасев с нищо не е показал, че обича сина си, най-вероятно е неспособен да изразява и да чувства обич.

Според направените му изследвания обаче Тасев няма сексуални отклонения. В миналото си не е имал други сексуални и емоционални връзки. Имал е склонност към гледане на порно филми с необичайни форми на секс. Според направената експертиза бащата на Сашко страда от леко личностно разстройство, по-скоро граничещо до нормалното психическо състояние.