Състав на Софийски градски съд постанови по-лека мярка за неотклонение за Красимир Маринов - Големия Маргин - "домашен арест", информира БНР.

Причината за това е, че Маринов трябва спешно да се оперира от херния.

По време на заседанието лекари и експерти представиха своите заключения и препоръчаха той да бъде настанен за лечение в болнично заведение, извън затвора.

Красимир Маринов е обвиняем за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици на територията на София.

Прокуратурата ще протестира решението на съда. Прокурорът по делото Чавдар Ангелов заяви, че извън следствения арест Големият Маргин може да повлияе на свидетели.

Съдът обаче , като се позова на заключението на вещите лица, записа в определението си, че по-нататъшното задържане на Маринов може да е заплаха за здравето му.

Недопустимо е да се застрашава здравето на едно лице само заради нуждите на правосъдието, смята съдия Петя Колева.

Решението на съда може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в тридневен срок. САС ще вземе решение по казуса на заседание, което ще се проведе следващия вторник.

От 14.30 часа започва заседанието, на което друг състав на СГС се очаква да произнесе присъда за Красимир и Николай Маринови - Маргините по делото за подготовка на три убийства.

Освен тях за подготовката на убийствата на о.з. ген. Любен Гоцев и на покойните вече Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора са подсъдими Бисер Илиев, Иво Карагеоргиев, Веселин Тошев и Стефан Рангелов.

Подсъдими по процеса са още Веселин Тошев, Стефан Рангелов, Иво Карагеоргиев и Бисер Илиев. Делото се точи от октомври 2005 г.

Срещу Малкия Маргин процесът се води задочно, тъй като той все още е в неизвестност, изчезвайки мистериозно след убийството на скандалния радиоводещ Боби Цанков на 5 януари тази година.