Студентът Румен Гунински е освободен. Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТВ. По първоначални данни момчето е в добро състояние.

Главният комисар на МВР Калин Георгиев потвърди информацията и призова медиите да оставят експертите да си вършат работата.

Около 20 часа тази вечер, в района на Елин Пелин е открит Румен Гунински. Той е в добро физическо състояние и вече е при близките си.

Гунински е бил изхвърлен от кола между Елин Пелин и село Григорево, допълва Botevgrad.com.

Гунински е в нормално физическо състояние, но отказва да съдейства на полицията, съобщи главният секретар на МВР Калин Георгиев.

22-годишният Румен е изоставен близо до бетонов възел. Той е бил накаран да легне на земята.

Похитителите са му казали да стои в това положение докато не бъде намерен. Студентът се е обадил на близките си със съдействието на пазача на съоръжението.

По думите на главния секретар на МВР Гунински е в нормално физическо състояние, но не е добре психически.
Калин Георгиев и отказа да коментира дали момчето е било тормозено физически.

Главният секретар на МВР не коментира и дали неговите похитители са извършителите на последните няколко отвличания.

„Има много неща, които знаем, но не мога да ги споделя. Повече нищо от това, което ви казах, не мога да ви кажа", заяви Георгиев, цитиран от PRO.BG.

Към мястото е заминал е баща му - Румен Гунински. По неофициална информация той е платил откуп от 1 милион лева. От МВР обаче не дават официална информация за това дали е плащан откуп и в какъв размер.
По-късно БТА разпространи информацията, че бизнесменът Румен Гунински не е плащал откуп на похитителите на сина му.

"Колегите са на място и работят. За нас е постигната основната цел - да бъде живо и здраво момчето", заяви министър Цветанов.

Той увери, че криминалистите ще продължат да документират всичко, което касае престъпната организация.

По думите на вътрешния министър, Румен Гунински е в добро състояние и няма нищо, което застрашава живота му. Естествено психическата травма остава, каза министърът.

Цветанов обясни, че процентът престъпната група, извършила отвличането, да бъде разкрита днес, е по-голям от всички периоди от време, когато са извършвани отвличанията.

„Има професионализъм и мотивация в служителите и ще бъде направено всичко, което обществото очаква от нас", обясни министърът и посочи, че се надява справедливостта да възтържествува и похитителите да бъдат заловени.

„Смятам, че обществото трябва да е по-спокойно", каза министър Цветанов и увери, че всякаква информация, която може да стане публична, ще бъде предоставяна на медиите.

Не е оказано физическо насилие спрямо него. Има възможни версии. Подбират хората, които са имали финансови възможности - целта е само една - бизнес. Политическа намеса не би трябвало да се слага като версия. Изборите не са мотив за отвличането на Гунински, смята Цветанов.

"Най-важното за работата на МВР в подобни случаи е да съхраним и да се водим само и единствено от живота и здравето на похитения", посочи Цветанов.

Румен Гунински-син е освободен от похитителите си. Това заяви софийският градски прокурор Николай Кокинов пред журналисти в отговор на въпрос дали отвлеченият младеж е освободен или намерен.

Кокинов посочи, че Румен Гунински е бил оставен от похитителите си на стадиона в град Елин Пелин снощи с вързани ръце и е бил намерен от пазач на бетонов възел в града. Пазачът е сигнализирал за отвлечения преди 40 дни Румен Гунински.

22-годишният студент е бил със завързани ръце, съобщи градският прокурор на София Николай Кокинов. Кокинов заяви, че в чисто човешки план е удовлетворен, че Гунински е намерен жив и здрав, но очаква МВР да разкрие похитителите.

Румен Гунински беше отвлечен на 18 октомври в Студентски град. Една от основните версии на разследващите е, че похищението е заради бащата.

Румен Гунински-старши е общински съветник от БСП в Правец, има различни фирми и е смятан за близък до шефа на "Лукойл" Валентин Златев.

Припомняме ви, че няколкото дни след отвличането се появяваха различни информации за откуп и двете непотвърдени официално от семейството на отвлечения. Първото бе, че е поискан откуп от 1 милион евро, а втората е за откуп от 500 000 евро.

На 27 октомври пък бе пусната фалшива информация-проверка за службите, че Румен Гунински е оставен във вилна местност край София.