Момиче на възраст 15 години е било наръгано над 10 пъти с нож на спирка в Перник тази сутрин към 8:30 часа, съобщиха от Окръжна прокуратура Перник.

Инцидентът е станал в района на началната спирка на автобусите. Мъжът - Радослав Колев от Радомир е задържан, а момичето е закарано в пернишката болница. Девойката е била нападната без видима причина. 

Момичето и 28-годишният мъж, стояли на спирката и с пристигането на автобуса той започнал да забива ножа в тялото на момичето, след което го завлякъл в рейса.

Сигнал за инцидента е подаден от пътник в автобуса. Шофьорът дори свалил табелата с номера на автобуса, за да закара по-бързо пострадалата в болница, но в това време дошли и полиция и линейка.

От кръжна прокуратура – Перник са започнали разследване на Радослав Колев от Радомир за опит за убийство по хулигански подбуди на 15 годишно момиче. 

Радослава Колев е нанесъл 13 наранявания с нож по тялото на 15-годишното момиче, без личен мотив, по хулигански подбуди. Момичето е настанено в болница.

Огледано е местопроизшествието, разпитани са свидетели, назначена е съдебно медицинска експертиза.

Извършителят Радослав Колев е задържан от полицията. Предстои да му бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан от прокурора за 72 часа, след което да се поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Нападателят Радослав Колев е многократно осъждан – за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, за държане на наркотични вещества и за грабеж. Последното си наказание Колев е изтърпял в Затвора Бобов дол на 23 юли 2012г.

Момичето е в реанимация. В социалната мрежа призовават за даряване на кръв - независимо от това каква кръвна група са доброволците. Майката е публикувала следното съобщение: "Хора, живеем в ад. Търсят се кръводарители за Зорница Спасова на 15 г., тази сутрин е била прободена 13 пъти с нож". Оставен е и телефон за връзка.