Видеоматериал, съдържащ запис на изключително грубо отношение и заплахи от ръководител на охраната в АЕЦ "Козлодуй" към полицай, се разпространява из социалните мрежи.

По случая е ясно, че действието се развива през месец февруари тази година. Приятел на служителя на ръководна позиция в АЕЦ "Белене" е бил хванат да шофира след употребата на сериозно количество алкохол. Полицаят започнал да пише акт на шофьора в полицейското управление в Козлодуй, а ръководителят на охраната на електроцентралата от своя страна започнал да ругае и заплашва служителя на реда. Той бил също видимо почерпен.

Видеото се разпространява в социалните мрежи от потребител с име Цецо Благоев. Самият Благоев отрича да е бил свидетел на деянието. Той получил видеото от трето лице и го публикувал.

От полицията в Козлодуй са потвърдили случая, но не посочват дали всички налични материали са били предадени на прокуратурата. По случая е било образувано и обвинение, но било преценено, че нямало данни за извършено престъпление. От АЕЦ "Козлодуй" отказаха коментар по въпроса.

Според информация на bTV мъжът, отправял заплахите, е бил уволнен от поста на ръководител на охраната в ядрената централа. След този случай обаче съпругата и синът на ръководителя на Областната дирекция на МВР поучили работа в системата на централата.