Кирил Рашков-младши остава в ареста. Това реши Асеновградски районен съд, мотивирайки се че са налице всички предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение, информира БНР.

Припомняме, внукът на Цар Киро се предаде на 3 октомври, след като бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство. По-късно му бяха повдигнати обвинения за заплахи за убийство. Ако бъде признат за виновен, той може да получи до 6 години затвор.

Престъплението, по което са му повдигнати обвинения, е извършено с изключителна дързост и агресивност, заяви съдия Иван Шейтанов и подчерта, че „задържане по стража" е най-адекватната мярка за неотклонение за него.

Според съдиите има множество характеристични данни, че Рашков-младши е склонен да извършва посегателства върху граждани и да нарушава обществения ред.

Освен това налице са предпоставки, че той може да се укрие, тъй като няма посочен постоянен адрес. Веднъж дава адрес за пребиваване в Пловдив, а днес е заявил, че пребивава в Катуница. Освен това обвиняемият често пътува зад граница и затова има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие.

По време на днешното заседание стана ясно, че още петима души са свидетелствали за извършеното от Кирил Рашков - младши престъпление.

Мярката може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Пловдивския окръжен съд.