Нямам представа как са се запознали главният секретар и баща и син Димитрови. Това заяви бившият вътрешен министър и депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков пред медиите в парламента по повод скандала с главния секретар на МВР Живко Коцев и появилите се техни снимки в публичното пространство.

Той обясни, че не е получавал информация, че баща и син Димитрови се занимават с каквото и да е било престъпление. Поводът за познанството с Марин Димитров е един сигнал, който той направи, свързано с едно старо дело срещу Мирослав Найденов като министър на земеделието в кабинета на Борисов, където е разследван случай за подкуп от 200 хил. лв., в който основен свидетел се явява бившият председател на Фонд "Земеделие" Светослав Симеонов, обясни Рашков. Той дори показа оригинала на сигнала от Марин Димитров.

"Аз не го познавам по друг повод и никога между нас не е воден разговор и аз не съм проявявал интерес, тъй като ние не сме били толкова близки, за да се интересувам с какво се занимава, с кой живее, къде живее", заяви Рашков.

На въпрос на News.bg защо Живко Коцев твърди, че поддържал добри приятелски отношения с Димитрови заради самия Рашков, той отговори по следния начин.

"Това не мога да си го обясня. Ако някой е извършил убийство и главният секретар научи за това, заради лоялност към мен, ще поддържа връзки с тези, които са извършили престъплението? Това ми се струва нелогично. Струва ми се, че изявленията, които направи Коцев са резултат от натиска, който е упражнен върху него от изпълняващият функции на главен прокурор и председател на КОНПИ и други лица и когато са поискали от г-н Коцев да подпише оставката подготвена и поднесена от Калин Стоянов", коментира Бойко Рашков.

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР
Обновена

Сарафов, Кирилова, Славчев и Калин Стоянов натискали главсека на МВР

Казусът с Живко Коцев стигна до ad hoc прокурора Даниела Талева