Разбиха две наркооранжерии в Благоевградско.

При специализирана полицейска операция са били претърсени 11 обекта в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните, както и пет автомобила.

Служителите на реда разкрили помещение, обособено като наркооранжерия, в частен дом в Гоце Делчев, в който живеел 39-годишен мъж. От там иззели близо 13.5 кг канабис и оборудване за отглеждането му. В друго помещение открили още към 63 грама. В града били проверени и други две жилища. В едното от тях, обитавано от 45-годишен мъж, били открити около 1 кг канабис и 131 боеприпаса без документи за съхранение и притежание. Намерени са и парични суми.

От частен дом, обитаван от 37-годишен, полицаите иззели мобилни апарати и документи от леки автомобили, а от къща за гости в село Тешево - около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ карти и мобилен апарат. Проверена била и втора къща в селото, в която открили около 1 кг канабис. Лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна полицейските служители иззели от частен дом на 31-годишен в село Мосомище.

Акцията продължила на територията на село Гърмен, където също била разкрита наркооранжерия в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен мъж. Оттам са иззети оборудване за отглеждане на наркотични растения, около 47 грама зелена тревиста маса, мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. Още оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати били открити в дома му.

При операцията край село Пирин били установени оставени за сушене около 30 канабисови растения.

Работата на разследващите по случаите продължава.