Във вилната зона на Сливен „Мацулка“ полицаите разбиват лаборатория за метамфетамин.

Операцията е проведена след дълго разследване на 18 февруари вечерта. Ченгетата влизат във вилния имот в момент на производство на синтетичния наркотик.

В лабораторията се намират 8 мъже на възраст от 20 до 39 години. Сред задържаните е и организаторът на престъпната дейност Х.Ю.(35г.) от град Сливен.

Във вилата са открити прекурсори, предмети и вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик. Иззет е около 20 грама готов метамфетамин, както и отпадъчен продукт от химичния процес при неговото производство.

Намерени са: електронна везна, около 5 кг нарязан тютюн, две въздушни пушки и газов пистолет.

По данни на окръжния прокурор, намереното на място количество червен фосфор е най-голямото до сега. Това предполага, че се е планирало значително производство на синтетичен наркотик.

В хода на акцията е извършено претърсване и в дома на лидера на групата в Сливен, където са намерени и иззети около 10 г метамфетамин, електронна везна, мобилен телефон и други вещи, които са доказателва за неговата престъпна дейност.

Двама от задържаните са от Сливен, други трима са от Карнобат, един е жител на Ямбол, а осмият е от с. Ичера.

На Х.Ю. е наложена мярка за постоянно задържане и той е приведен в Бургаския затвор.

5 нарколаборатории са разбили полицаите от Сливен само за последната една година. От тях са иззети повече от 2 кг синтетичен наркотик. Задържани са 18 лица, спрямо които са приключили всички досъдебни производства и са постановени осъдителни присъди.