Задържани са участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества в Раднево и околността.

Лицата са свързани с участниците в разбитата в началото на юли миналата година организирана престъпна група, ръководена от 39-годишния И.П.

При акция на криминалисти от РУ "Полиция" - Раднево, Стара Загора и ОДМВР - Стара Загора са установени и задържани участници в организирана престъпна група, разпространявала наркотични вещества на територията на Раднево и в областния град.

Специализираната полицейска операция е проведена след продължило няколко месеца разследване на престъпната дейност на групата. Около 16.00 ч на ул. "Св. Княз Борис І" в Стара Загора са задържани 18-годишен младеж от Раднево и 24-годишният му приятел от Стара Загора.

От 18-годишния Ф.Д. е иззет пакет с около 300 грама метамфетамин, закупен в гр. София. При последвалото претърсване в дома на старозагореца са намерени и иззети 5 грама амфетамин, 50 грама марихуана, електронна везна и саморъчно свита цигара.

Малко по-късно, при прибиране от София, на автомагистрала "Тракия" е задържан и третият участник в групата - М. А. (23) от Раднево. Тримата са задържани за 24 часа.