Две наркооранжерии с огромно количество канабис разкриха край село Хан Крум.

При обход в малките населени места криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав усетили мирис на марихуана, който идвал от оранжерии край главния път от Силистра за Ямбол.

Обектът бил наблюдаван няколко дни до вчера сутринта, когато там влязъл 49-годишен мъж от Шумен.

При претърсване на обекта в две от оранжериите криминалистите попаднали на общо 551 засадени канабисови растения. Те са конфискувани.

При обиск на помещение, което служело за сушилня, са открити 885 полусухи стебла и съцветия канабис. В три кашона са намерени още 414 сухи стръкa. Общото тегло на иззетата дрога е 27 кг.

В хода на образуваното досъдебно производство бил претърсен домът на друг шуменец - мъж на 43-години. Там полицията открила 339 незаконно притежавани боеприпаса без разрешителни.

При разследването било установено, че 49-годишният мъж има сключен дългогодишен договор за аренда на оранжериите край село Хан Крум, а 43-годишният - договор за ползване на имота, сключен с по-възрастния.

И двамата мъже са криминално проявени.

43-годишният има наложена пробация през 2014 г. за фалшифициране на документи. Той е задържан за 24 часа.

49-годишният има общо 4 присъди - за нанесена телесна повреда, за кражба, за шофиране в срок на наложено административно наказание и за шофиране в нетрезво състояние. Мъжът е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем за отглеждане на наркотични вещества с цел разпространение.

Работата по случая продължава.