Криминалисти разбиха организирана престъпна група, занимаваща се с продажба на наркотици. Трима мъже на 39, 27 и 32 години са задържани в момент на пренасяне на дрогата.

Синтетичната дрога е иззета при акция на антимафиотите срещу разпространяването на наркотици на вътрешния пазар.

Предотвратен е рискът от предлагането им на пазара на дребно в Североизточна България. В един кг амфетамин се съдържат 6000 таблетки, пазарната стойност на дребно на всяко хапче е между 10 и 15 лв.

Групата се е занимавала основно с разпространение на този вид наркотик, като хапчетата са с относително високо качество като съдържание на активно вещество, белязани са с логото на каптагон.

Установено е, че синтетичната дрога е внесена в България и предстои изясняване на произхода й като страна на производство. Групата е била наблюдавана от около четири месеца.

В домовете на задържаните са открити компютърни конфигурации и много пари - най-вероятно от предишни реализирани продажби на синтетична дрога.

Съвместната операция е изпълнена от служители на сектор "БОП" при ОДМВР-Разград, Дирекция "Противодействие на тежката и организирана престъпност" и окръжна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.