Предизборният щаб на Синята коалиция в Габрово бе разбит тази нощ. Изпочупени са всички витрини и са унищожени голямо количество плакати и други информационни материали.
Сигналът за вандалския акт е подаден в полицията около 01.00 часа през нощта от охраната на банковия клон, който е в съседство.

„В нашия щаб няма никакви ценности, които биха могли да представляват интерес за крадците. От начина, по който са действали извършителите, е очевидно, че това е демонстрация, опит за сплашване на „Синята коалиция", която води една много позитивна, отворена и честна кампания", каза съпредседателят на коалицията в Габрово Виктор Спасов.

По думите му, много от опонентите на „Синята коалиция" явно се дразнят от това, че сините не се страхуват да показват своя водач на листата Мариана Даракчиева, която е силна кандидатура на местен човек, а не е дошла тук само за изборите.
Според него, някои други партии акцентират в кампаниите си само върху националните си лидери, а не върху местните водачи, може би защото се срамуват от тях.

„Този вандалски акт е точно толкова циничен, колкото купуването и продаването на гласове. Едва ли е случайно, че инцидентът стана в нощта след като чрез медиите призовахме останалите политически сили в града за честна игра," заяви водачът на листата и мажоритарен кандидат за Габрово и областта Мариана Даракчиева.