Криминалисти разкриха лаборатория за производство на синтетична дрога в Сливен. Спецакцията във вилен имот край града е проведена късно вечерта на 20 декември.

На място и в момент на производство на наркотика са заловени двама криминално проявени местни жители - на 33 и 49 години.

В едно от помещенията е установена изградена лаборатория за производство на синтетична дрога. Намерени са 5-литрови туби с течност, съдържанието на едната от които е реагирало на метамфетамин. Иззети са прекурсори, голямо количество блистери с таблетки, както и множество други вещества и предмети, служещи за производството на синтетичната дрога.

Последвало претърсване и в дома на единия от задържаните, където криминалистите открили близо 2 кг чай за пушене, 11 пластмасови туби, съдържащи различни по вид течности и вещества. Течността на една от тубите дала характерната реакция за метамфетамин при извършения полеви наркотест.

Иззети са и около 250 грама бяло кристалообразно вещество, индекирало на метамфетамин, както и огромно количество използвани блистери, ампули и други вещества, необходими за производството на синтетичен наркотик.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Нарколаборатория в цех за дограма разкри полицията в Бургас

Нарколаборатория в цех за дограма разкри полицията в Бургас

Иззети са множество прибори, приспособления и прекурсори за производство на метамфетамин