Софийски градски съд (СГС) не даде ход на делото срещу Красимир Горсов и го отложи за 11 март 2010 година.

Припомняме, прокуратурата обжалва условната присъда, която Горсов получи от Районния съд.

Причината за отлагането е, че свидетелката Диана Горсова, бивша съпруга на Красимир Горсов, и майка на Мануела, не се яви днес.

Съдебният състав информира, че на 7 декември 2009 година е пристигнал лист с въпроси към Диана Горсова от защитниците на Красимир Горсов - адвокатите Стефан и Христо Ботеви.

Припомняме, СГС разреши майката на Мануела да бъде разпитана по делегация в районен съд Велико Търново, където те живеят и се грижат за тежко пострадалото при катастрофата на Максим Стависки момиче. Разпитът е насрочен за 17 февруари 2010 година.

Съдебният състав докладва също днес, че все още не са пристигнали въпросите на прокуратурата и на особения представител на Мануела Горсова - адвокат Венцислав Ортакчиев. Той от своя страна обаче заяви, че няма въпрос към Диана Горсова.

Припомняме, разпит по делегация адвокатите на Горсов искаха още на първа инстанция в Софийски районен съд (СРС). Искането им обаче не бе уважено. Втората инстанция обаче реши, че може да приеме показанията на Диана Горсова, като разпитът се проведе във Велико Търново.