Прокуратутара е образувала досъдебно производство срещу 45-годишния мъж Николай Т., съобщиха от Окръжна прокуратура Стара Загора. Обвиняемият е арестуван.

55-годишен мъж е открит с наранявания до язовир "Държава 1" в землището на село Държава, община Чирпан. Това е станало след като на 20 септември 2017 г. е получено съобщение за пострадал мъж на спешния тел. 112.

Извършени са процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели. Разследването е установило, че след скандал 45-годишният Николай Т. е ударил с тесла на 55-годишния Н.К. Пострадалият е бил откаран в МБАЛ "Ст. Киркович" - Стара Загора, където е опериран.

Образувано е досъдебно производство срещу Николай Т. за опит за убийство, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини. Назначени са и се извършват множество експертизи - съдебно-медицинска на пострадалия, психолого - психиатрична експертиза.

Наказанието, което се предвижда за престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс е "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.