Медицински екип от психиатри и лекари установява дали задържаният за двойното убийство в столичния квартал „Хаджи Димитър” е вменяем.

Пред журналисти директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов обяви, че лицето, което беше обявено за издирване във връзка с извършеното тежко криминално престъпление е задържано и в момента се извършват съответните процесуално-следствени действия.
По думите му в момента тече освидетелстване за това дали 27-годишният мъж е вменяем и какво е неговото здравословно състояние. Предстои след това под надзора на Софийска градска прокуратура да бъде разпоредено в какво заведение да бъде настанен.

Припомняме, 27-годишния Кристиян Николов Гочев бе обявен за издирване вчера след обед като бе заподозрян за двойното убийство в апартамент в блок 55 в столичния квартал „Хаджи Димитър”.
Полицията в София дори изпрати предупреждение към "Гранична полиция"заради възможността Кристиян да се опита да напусне страната. Днес следобед Кристиян бе задържан.

„Предстои да се направят съответните експертизи, за да докажем съпричастността на лицето към извършеното деяние, но това ще стане в последствие. Към момента ще се вземат мерки за неговата безопасност, тъй като състоянието, в което се намира, той не може  да се грижи сам за себе си, коментира шефът на СДВР.

Издирват извършител на двойно убийство в София
Обновена

Издирват извършител на двойно убийство в София

Прокуратурата продължава разследването

В момента медицински лица и представители на психиатрията, преценяват какво е състоянието му. Задържаният 27-годишен мъж е физически здрав, но психологическото му състояние не е добро.

Тепърва предстои работата на полицията по изясняване на фактите и обстоятелствата, свързани с движението му от София до района на софийското село Лукорско.

Това ще го изясняваме, тъй като лицето не съдейства”, коментира комисар Маринов. По думите му към момента не може да се води нормален разговор със задържания заподозрян за извършеното двойно убийство

„Поне това показва пред нас, затова сме викнали специалисти, които да преценят до каква степен е реално това негово поведение”, заяви още шефът на СДВР. 

27-годишният е открит в района на Лукорско, след като още сутринта е бил изпратен полицейски екип в района, където са открити личните му документи. Последвал е сигнал от гражданите на Лукорско, че са забелязали гол човек с неадекватно поведение. „Той има доста голяма разлика от снимката, която бяхме обявили”, обясни комисар Маринов.

При задържането 27-годишният мъж не е оказал съпротива.

„Лицето в момента показва една неориентираност и невъзможност да даде логични обяснения въобще като цяло”, каза още той.

Още веднъж старши комисар Младен Маринов потвърди, че става въпрос за сина на убитата жена и внук на убития мъж, открити в блок 55 на столичния квартал „Хаджи Димитър”.