"Ловецът" на мигранти Динко вече е разследван за проповядване и подбуждане към дискриминация.

Районна прокуратура -Средец е образува досъдебно производство вчера срещу Господин Вълев, както е официалното име на Динко.

Разследването е за това, че през м. февруари - м. март 2016г. в землището на с. Долно Ябълково, общ. Средец и в гр. София, чрез средствата за масова информация, чрез електронни информационни системи и интернет, е проповядвал и подбуждал към дискириминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност. Престъплението е извършено в условията на продължавано престъпление, т.е. рецидив, посочват от прокуратурата.

Досъдебното производство е заведено по чл.162, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

На 15.11.2016г. Апелативна прокуратура-Бургас е взела делото на специален надзор, поради фактическата и правна сложност на разследването. Апелативната прокуратура е дала и 17 отделни пункта, по които трябва да се води разследването.

Срокът за разследването изтича на 14 януари 2017 година.

Припомняме, последната изява на Динко от Ямбол беше задържането му на българо-македонската граница при опит да пренесе паметна плоча, за да я постави на мястото на потрошената от друг националист плоча в памет на загиналите български военни на връх Каймакчалан.

И тогава той даде поредица от интервюта, както и преди това, когато стана известен като ловец на мигранти с незаконни арести по границата. 
След като на 14 февруари
тази година задържа 11 сирийски бежанци и пусна видеоизявления във фейсбук бе привикан на разпит в Бургас.