Разследват смъртта на 19-годишно момиче от Габрово. Веселина Тодорова починала, след като паднала от седмия етаж на дома си в събота следобед. Според близките й тя е убита. Твърдението на родителите се подкрепя и от прокуратурата, която е образувала производство срещу неизвестен извършител, съобщава Нова телевизия.

19-годишната Веселина е намерена полугола по бельо. Не се знае къде и с кого е била часове преди смъртта си. При аутопсията в тялото на момичето са открити наркотици.

Задържани и обвинени по случая няма. Провеждат се разпити.

Майката на момичето сподели, че до момента няма никаква информация за разследването. Тя разказва, че Веселина споделяла всичко с нея, но сега за пръв път не знаела къде е дъщеря й. Не разбира и защо от полицията все още не я викат на разпит. Магдалена Тодорова е убедена, че нещо е сложено в чашата на момичето и затова е била дрогирана. Веселина се гордеела, че никога не е пробвала наркотици.

В последните си часове момичето изпратило SMS на свой приятел. Той гласял „Запомни имената Велизар и Лора”. Въпросното съобщение допълнително задълбочава мистерията около смъртта на Веселина.

Пред телевизионните камери Велизар твърди, че се е запознал с Веселина в петък вечерта. По думите му тя се напила и дрогирала и започнала да разказва, че била изнасилена. По информация на Велизар SMS-ът бил пратен именно на човека, който е изнасилил момичето. Все пак не бил сигурен в истинността на тази информация.

Роднините на момичето се чудят как така тя ще споделя с Велизар, че е изнасилена, а не с близките си. Майката е убедена, че това не се било случило. Близките смятат, че Велизар се оправдава, защото се чувства безпомощен.