Под ръководството на Районната прокуратура във Видин се провежда разследване за оставяне на бебе без надзор и родителски грижи и за причиняване на телесна повреда на детето. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 182, ал. 1 и по чл.131, ал. 1, т. 4, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

От болнично заведение във Видин е постъпил сигнал за прието дете с фрактура на черепа и хематом. Незабавно е извършен оглед на място и са иззети вещи, свързани с престъплението. Към момента е установено, че на 10 май 2023 г. в частен дом в града е била нанесена средна телесна повреда на 4-месечното момченце с инициали Д.В. Увреждането е причинило временна опасност за живота на детето. То е транспортирано за оказване на медицинска помощ в столична болница, съобщиха от държавното обвинение.

Проверяват се всички факти и обстоятелства по случая.

Наблюдаващият прокурор е дал подробни указания на разследващите. Предстоят разпити на свидетели, включително и на деца в "синя стая". Ще бъде назначена и съдебномедицинска експертиза. Очаква се доклад от отдел "Закрила на детето" при Детска педагогическа стая във Видин.

Полицията разследва смъртта на малко дете в София

Полицията разследва смъртта на малко дете в София

Бебето е било откарано в болница, където е починало