Съдът в Никопол наложи постоянна мярка "задържане под стража" на тримата румънски граждани, които бяха арестувани за извършаване на незаконна сеч на българска територия, предаде БТА.

Припомняме, мъжете бяха задържани на 5 октомври при съвместна операция на граничните полицаи на България и Румъния. Тя е поведена в района на остров Средняк на река Дунав.

Поради силно намаленото ниво на река Дунав, бракониерите влезли през границата на България без разрешение и стигнали безпрепятствено до острова с три каруци с конски впрягове. Нарушителите са задържани в момент на извършване на сеч на дървета с моторни триони и брадви без редовно писмено позволително.

От местопрестъплението е успял да избяга и да се укрие четвърти бракониер, чиято самоличност към момента не е установена. Самоличността на задържаните лица е установена със съдействието на Гранична полиция на Румъния.

По предварителни данни, нанесените щети възлизат на около 60 куб.м брястови дървета и около 30 куб.м. върба на стойност около 2 000 лв.